woensdag, oktober 18, 2006

effe een update: wat er gebeurde tussen de donder van Phuket en de zon van Chiang Mai

Gegroet gij allen,

De wildste smsjes kreeg ik de afgelopen dagen. Of Nina mij ontvoerd had, of haaien mij opgefret hadden, of ik er van door was met 6 Thaise schone ... Wel, ik kan u gerust stellen: uw wilde gissingen zijn inderdaad allemaal juist.

Na Phuket zijn Nina en ik nog samen naar BKK gevlogen en daar hebben we vriendelijk en beleefd afscheid genomen. Nina ging nog een nachtje naar de Conrad, ikke naar Pattaya. Met de bus waren we er al na 2.5 uur rijden en voor de prijs moest ik het niet doen: 121 bath (zo'n 2,3 euro) Daarvoor zaten we in luxueuze zetels, kregen we net zoals in een vliegtuig drankjes en verfrissingsdoekskes, allez, tviel goed mee. De reputatie van Pattya indachtig verkoos ik om naar Jomtien Beach te gaan, een rustiger deel dat volgens de reisgids niet geplaagd zou worden door sekstoerisme. Helaas lag mijn hotel (www.gothailand.com/white-house-resort) op het einde van een straatje met allemaal cafes en bars. Ik kan u verzekeren, het was echt spitsroeden lopen. Van alle kanten wordt er naar u geroepen van "helloooooh, welcaaaaaaaaaaam". Nu ja, origineel zijn ze niet en buiten het feit dat ze op mn zenuwen werkten hebben die locale trienen weinig meer bereikt. Oh, die zelfde avond kreeg ik trouwens smsjes van Nina hoezeer ze mij wel miste. Geraak er maar eens aan uit.

Voor de rest snap ik de fun van Pattaya niet echt. Ok, toegegeven, in het stadje zelf ben ik zelfs niet geweest omdat het daar een groot hoerenfestijn zou zijn en ik vond het in het "rustige" Jomtien Beach al erg genoeg. Het strand is piepklein en staat stoempvol zonneschermen en strandstoelen. De dag nadien ben ik dan maar naar Koh Samet gegaan, een eilandje in de buurt. Raar maar waar, eindelijk kwam mn Russisch nog eens van pas. Toen ik via een lokaal reisbureau probeerde de trip naar het eiland te boeken, kreeg ik een Russische informatiegids onder mn neus. Toen ik enigszins verbaasd keek vroeg de Thaise madam of ik misschien geen Russisch sprak. Tuuuurlijk spreek ik Russisch. Dus toen ging het gesprek in het Russisch verder. Het hoefde dus niet te verbazen dat de volgende dag de ferry naar het eiland vergeven zat van de Russen. Nu ja, een tijdje kon ik wel volhouden dat ik alles begreep, maar na een uiteenzetting van 3u over de nucleair-geopolitieke situatie in Noord-Korea moest ik toch naar enkele woorden zoeken die niet in mijn Nederlands-Russisch astro-fysisch woordenboek stonden en viel ik door de mand. Da da, nen buitenlander begot. Terwijl Anneliies in Samara al lang afgeblaft zou worden en van de bus gesjot ('t dutske) vonden de Russen mij zo leuk dat ze mij begonnen volstoempen met allerlei lekkers. Stukjes meloen, ananas, pomelo en zelfs dikke pinten kwamen vlot mijn richting uit. Dat we dat nog mochten meemaken. Een schoon moment voorwaar. Intussen ook nog mn Japans opgepoetst toen 4 Japanse schonen bezig waren met een fotoshoot van mekaar op het bangelijk schone strand. Allez, zo'n strand vanuit de boekskes, ik moet daar geen tekening bij maken. Nadat ze mekaar gefotografeerd hadden in alle mogelijke combinaties en standjes kwamen ze toch tot het besef dat een foto met zn vieren enkel kon getrokken worden door een vijfde persoon. Ikke dus. Allez, trienekes gefotografeerd en naar goede aloude gewoonte mag dan de fotograaf ook nog eens met de trienekes apart op de foto. Dolle pret. Alvorens ik hier als vrouwenzot versleten word en mij enkel door Russisch en Japans jong vrouwelijk schoon laat onderhouden, wil ik er toch op wijzen dat ik op de ferry terug een heel aangenaam gesprek heb met een heeeeeel oude madam die toch al wel bijna zeker 60 jaar was! Nah, daar hebt ge niet van terug. Oei, ik hoor het in de John vd Eyndelaan donderen precies.

Soit, de dag nadien heb ik de Thaise dellen gelaten voor wat ze waren en ben ik met de bus terug naar BKK gebold. Daar dan de vlieger op en zo zaten we terug in ons oude vertrouwde Chiang Mai. Hier verblijf ik het Chiang Mai Gate Hotel (http://www.chiangmaigatehotel.com/) en ik begin behoorlijk handig te worden in het afbieden, zelfs in hotelprijzen. Hehe. Misschien minder gebruikelijk maar het werkt blijkbaar wel.

Misschien is de reden dat ik naar CM terugkwam nog niet zo bekend, dus effe toelichting. Ik heb hier in Thailand al enorm genoten van spotgoedkope maar oh zo deugdoende massages. En nee, geen "bodymassage" zoals ze die in Pattaya aanbieden. Dus zelf eens rondgehoord of ik hier geen cursus zou kunnen volgen en ja, tuurlijk kon dat. Uiteindelijk een door de overheid erkende school gevonden, me ingeschreven maar ik kreeg maar geen rectie terug. Zondag dan een mailke gestuurd van "euhm, ist goed dat ik afkom of toch maar liever niet?" Maandagochtend las ik om 10u dat er om half 5 's morgens een antwoord was gestuurd op mijn mail dat ze mij om half 9 die ochtend verwachtten. Allez, rap rap met den tuktuk naar de school en ik mocht direct naar mijn klasje. Goed, ze hadden mij effe in de verkeerde klas gestoken (Thai Massage level 4, die mensen waren al een maand bezig dus ik kon effe niet volgen) maar dan zat ik toch goed. We waren maar met 2 studenten, Rachel, een 30-jarige schoonheidsspecialiste uit Kuala Lumpur (helaas getrouwd en hare vent, Philip, toffe pee trouwens, zat in Thai Massage 1). Goong was onze lerares en op een oefenmodel legde ze alle stappen uit. Nadien mochten Rachel en ik op mekaar oefenen. Wel tof, zo heel de dag gemasseerd worden door 2 schoon madammen. Toevallig ook nog een heel toffe Belgische medestudente leren kennen (door mijn korte doch intense verblijf in Thai Massage 4), Katrien, een schoonheidsspecialiste uit Deurne die binnenkort haar eigen praktijk gaat opendoen. Gisteren met Katrien in CM op zwier geweest en twas wel eens tof om in je eigen taal uitgebreid commentaar te geven op alles en iedereen. Achteraf nog de film "over the hedge" gezien en ik was een kot in de nacht helemaal klaar voor het examen van vandaag! Ja ja, ze nemen die cursus heel ernstig. Maar geen paniek, ik ben met glans geslaagd en eerstdaags komen er nog veel fotookes op de site van ikke in schoon Thais massagecostummeke. Tot spijt voor wie het benijdt, maar op bepaalde andere fotoverzoeken die onze mailbox bereikten kunnen wij helaas niet ingaan.

Ziezo, hiermee is hopelijk iedereen gerustgesteld.

Ik groet u uit een warm en zonnig chiang mai,

Tom