woensdag, november 01, 2006

en nog wat fotookes uit Wellington en omgeving


kheb hier al veel vriendjes gemaakt. De eersten waren enkele Duitse studenten uit Wellington die op uitstap waren in Auckland. Kheb hen maar direct wat cultuur bijgebracht en hen meegezeuld naar een Belgisch restaurant waar we uiteraard mosselen gegeten hebben en nen helen hoop Belgische bieren. In Wellington trouwens nog terug contact gehad en zelfs een gratis overnachting kunnen versieren. Vielen Dank!

Na Auckland ging het met de bus verder naar Tongariro, waar ik al een beetje over geschreven heb. Omdat het daar absoluut zeikweer was en pokkekoud (11 graden en striemende regen) was het echt geen weer om de vulkaan te beklimmen, dus binnen gezeten maar dat viel beter mee dan verwacht, dankzij het leuke gezelschap van Bram en Sanne. Hartstikke leuke Nederlanders, zowaar.

In Wellington aangekomen had ik intussen kennis gemaakt met Abbey (USA) die naast mij zat op de bus. In tegenstelling tot wat ik gehoord had, was de jeugdherberg echter helemaal niet in de buurt van de busterminal. Toen we daar met 2 zo wat verloren stonden ronddraaien, kwam Emma, een Ierse die lesgeeft in Wellington, ons te hulp. 't Kind had een rotdag achter de rug en ambras met haar flatgenote, dus was dik content om ons het Wellingtonse nachtleven te laten zien.

Overdag is er in en rond Wellington ook wel wat te zien (gelukkig maar) en zo ging ik vandaag 1 november op zeehondentocht. Met een 4WD met 2 anderen (2 Nederlandse piloten) en met als gids een figurant uit Lord of the Rings kwamen we na een stevig stukje rijden op een plaatsje waar vrolijke dikke "fur seals" lagen te zonnen. Den deze werd wakker en kwam eens piepen wie zn dutje verstoorde (ikke dus) en heeft dan maar sympathiek geposeerd